середу, 17 листопада 2021 р.

Українське козатство


Пилат
Володимир Степанович
Верховний Учитель Бойового Гопака,
Засновник Бойового Гопака
Президент Міжнародної Федерації Бойового Гопака,
член Ради з питань козацтва при Президенті України – Верховний Отаман Міжнародної Федерації Бойового Гопака,
Радник Гетьмана Українського козацтва,
Генерал-отаман (відповідно – генерал-полковник ЗСУ),
Голова Священної Ради Об’єднання синів і дочок Рідної Української Національної Віри.




Пилат Володимир Степанович народився у Львові 15 вересня 1955 року. Дід по батьківській лінії Михайло Пилат походить із лицарського роду, який ще з 1121 року мав свій родовий герб під назвою “Новий”. Дід пройшов Першу світову, громадянську і Другу світову війну. Дід Володимира Степановича по матері, Андрій Гідей, за часів панування Австро-Угорщини служив в особистій охороні австрійського цісаря Франца-Йосифа II. В селі Завидовичі біля Городка, звідки дідусь родом, завжди була школа, в якій вчили дітей боротися, вправлятися у шермі, битися навкулачки та інші різноманітні лицарські ігри та забави. В нашому народі ніколи не згасала передача знань, яка усно і на практиці переходила від покоління до покоління. Природно, що дід і став першим учителем юного Володимира на шляху лицарського гарту.


Із самого раннього дитинства Володимир Степанович був неординарною особистістю. Маючи півтора року, від народження, прекрасно володів словом, чим дивував дорослих. Маючи чотири роки вмів читати, чим дуже тішив батьків та родину. Ідучи в школу вмів писати.

Вже у 1962 році Володимир почав займатися спортивною гімнастикою, якою займався чотири роки. Ще до приходу в секцію гімнастики, завдяки постійним тренуванням вдома, був чудово розвинутий фізично, сідав у шпагат і легко підтягувався 10 разів. Після чотирьох років занять гімнастикою загальнофізичні показники були ще кращими (підтягувався на перекладині 150 разів, на брусах – 200, вправи на прес міг робити до безкінечності). Пізніше перейшов у секцію вільної боротьби, успішно боровся два роки. Кільканадцять разів брав участь у змаганнях і перемагав найдосвідченіших суперників.

У 1968 році Володимир Пилат почав вивчати (тоді заборонене) кіокушин карате. За 9 років тренувань подолав шлях від новачка до майстра, у 1977 році він успішно склав іспити на І дан карате і отримав чорний пояс. Це давало молодому майстрові право стати сансеєм. Володимир Пилат відкриває власну школу кіокушин карате під назвою “Школа Тигра”, паралельно вивчає інші стилі – годзю-рю, соне, карате-до (за Фунакоші та Накаямою), кік-боксинг, а також професійний бокс.

http://hopalo.org/vuchytel/

Публікацію підготував  Роман Шуховський

Немає коментарів:

Дописати коментар

ПАТРІОТ УКРАЇНИ ФЕДІР ШИШМАН

  Перш ніж розповісти про цю подію, звичайно ж, потрібно розказами про самого поета та його творчість. Федір Михайлович народився і виріс в ...